Professioneel & Klantgericht Betrouwbaar & Transparant Hoogwaardige kwaliteit

Inspiratie

Bad in slaapkamer voor het ultieme luxegevoel

Bad in slaapkamer voor het ultieme luxegevoel

Met een bad in de slaapkamer waan jij jezelf in een charmante hotelkamer. Hiermee creëer je een gevoel van luxe en weelde, en combineer je het beste van twee ruimtes. Bij het plaatsen van een bad in je slaapkamer dien je rekening te houden met een aantal zaken, zoals een geschikte vloer en ventilatie. In deze blog lees je er alles over.

Wat voor bad wordt het

In een grote slaapkamer is het vrijstaande bad een schitterende aanvulling. Dit zorgt voor een luxe uitstraling. Een bad met pootjes is een trend die we steeds meer zien terugkomen. In een landelijke of klassieke stijl komt dit pronkstuk uitstekend tot zijn recht. Met een solid surface bad maak je de hotelsfeer pas écht compleet. Dit luxe materiaal heeft een strak en modern uiterlijk. Ook halfvrijstaande baden passen perfect in de slaapkamer. Deze zijn ideaal als je geen ruimte hebt voor een vrijstaand exemplaar.

De juiste vloer 

Kies een vloer die extra stevig is, zodat deze het gewicht van het bad kan dragen. Daarnaast is het belangrijk dat de vloer waterbestendig is, omdat de mogelijheid bestaat dat deze nat wordt. Keramische tegels, badkamertegels of een pvc-vloer zijn mooie en praktische opties. Hou je van de gezelligheid van een houten vloer? Ga dan voor houtlook tegels deze geven de slaapkamer een warme en knusse sfeer.

Ventilatie in de slaapkamer 

Wanneer je een bad in de slaapkamer plaatst, is het raadzaam de ruimte te voorzien van een goed ventilatiesysteem. Hiermee wordt alle vochtige lucht naar buiten afgevoerd, zodat de luchtvochtigheid op peil blijft en er geen vochtproblemen ontstaan. Voor een optimale ventilatie adviseren wij na het baden altijd een raam open te zetten.

Open ruimte of een scheidingswand? 

Door ervoor te kiezen om het bad direct in de slaapkamer te plaatsen, creëer je licht en ruimte. Liever wat meer privacy tijdens het badderen? Ga dan voor een hoge of lage scheidingswand. Zo is het bad uit het zicht. Bovendien is een scheidingswand ideaal om een badkamermeubel en spiegel aan te hangen. Een andere, veelgekozen optie is het plaatsen van een glazen scheidingswand. Zo wordt het slaap- en badgedeelte van elkaar gescheiden, maar behoudt je een ruimtelijke uitstraling.